Pääsisältö

Iro Haar­lan bal­la­de­ja jazz­kvin­te­til­le

Salon seurakuntatalo, Kuparisali, Kirkkokatu 6

Alkaen 22,50€ / 18€

(+ palvelu- ja mahd. toimitusmaksu)

"Musiikilla on voima valaista ihmisen mieli ja herättää havaitsemaan elämän rikkaudet ympäröivässä maailmassa. Olen koonnut tätä konserttia sekä tulevaa levytystäni varten ohjelman, missä esitämme uusimpia balladejani, jotka koen parhaiten vaikuttavan ihmisten syvimpiin tunteisiin voimaa antavalla tavalla. Balladit ovat kuin sanattomia rakkauslauluja, missä tärkeää ei ole nuottien paljous, vaan niiden painavuus. Ne ovat äärimmäisyyksien kohtaamisia, myrskyn ja seesteen vuoropuhelua, joissa esittävällä yhtyeellä on keskeinen merkitys. Siksi olenkin valinnut kvintettiini soittajat, joiden kanssa olen vuosikaudet tehnyt yhteistyötä. Uutena jäsenenä kutsun mukaan loistavan Tomi Nikun. Juuri nämä soittajat saavat syvillä tulkinnoillaan ja yhteissoinnillansa sävellykseni elämään, tuoden niihin riipaisevaa ilmaisuvoimaa kauneuden ohella - pysäyttävää ajattomuuden tunnetta ja rauhaa."

Esittävän yhtyeen pohjana on Iro Haarla Quartet, joka on viime vuosina esiintynyt laajasti Suomessa: Pori Jazz 2018, syksyllä 2019 Suomen-kiertue, jonka tuotti Charles Gil /Vapaat Äänet MES.n ja Suomen Jazzliiton tuella, Tampere Jazz Happening 2020, Helsingin Malmitalo/ Jazz’n Jam 2020 sekä 2021 Turun Flame Jazz ja JazzEspa/Suomen Jazzliitto. Kvartetin sointia tässä balladikonsertissa tulee vahvistamaan ja kirkastamaan Tomi Nikun trumpetti. Iro Haarlan musiikki on tullut kansainvälisesti tunnetuksi ECM Records (Iro Haarla Quintet), Tum Records ja Svart Records -yhtiöille tehtyjen levytysten kautta, sekä teoksista UMO Helsinki Jazz Orchestralle.

Haarlalle on myönnetty Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinto 2006, vuoden parhaan jazzlevyn Emma-palkinnot 2005 ja 2011, Ted Curson -palkinto /Pori Jazz Festival 2018 sekä Suomen Musiikkiarkisto ry:n ”Suomen Jazz Legenda nro.35” -palkinto 2020.

Tomi Nikku, trumpetti
Pepa Päivinen, soprano-, baritoni-, ja tenorisaksofoni
Iro Haarla, piano, sävellykset
Ulf Krokfors, kontrabasso
Markku Ounaskari, rummut

Tarvitsemme suostumuksesi näyttääksemme tämän YouTube-soittimen.

YouTube saattaa kerätä henkilötietoja ja seurata katselukäyttäytymistäsi. Lataamme soittimen vain, jos hyväksyt evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöön heidän tietosuojakäytännössään kuvatulla tavalla.

Tarvitsemme suostumuksesi näyttääksemme tämän Spotify-soittimen.

Spotify saattaa kerätä henkilötietoja ja seurata kuuntelukäyttäytymistäsi. Lataamme soittimen vain, jos hyväksyt evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöön heidän tietosuojakäytännössään kuvatulla tavalla.Facebook: salojazz
Instagram: @salojazz

SaloJazz

SaloJazz ry:n toimintaan kuuluu syyskuun lopun SaloJazz Festival sekä ympärivuotinen SaloJazz Live -konserttisarja. SaloJazz ylläpitää ja kehittää jazzmusiikin konserttitarjontaa sekä koulutusta Salossa.

info@salojazz.fi
+358442305219
Y-tunnus: 25020403

Lue lisää

Tapahtumat


Tietosuojakäytäntö
Tekijänoikeudet 2024 SaloJazz