Pääsisältö

Reis­ka Laine Quin­tet

Salojazz corner, Turuntie 5, Salo

LOPPUUNMYYTY

Eero Koivistoinen – tenorisaksofoni
Juhani Aaltonen – tenorisaksofoni
Alexi Tuomarila – piano
Ulf Krokfors – basso
Reiska Laine – rummut

Suomalaisen jazzin elävät legendat tulkitsevat kultaisen 60-luvun hengessä jäsenten sävellyksiä sekä mm. John Coltranen tuotannon helmiä. Yllätyksiä on myös lupa odottaa, kun tämä viisikko sukeltaa siihen taikahattuun, mistä nykyjazz koko kirjossaan ammentaa.

Rumpali Reiska Laine (s. 1946) on tehnyt elämäntyönsä toisten muusikkojen komppaajana ja kannustajana, kuten hän itsekin luonnehtii rooliaan: “Tärkeä osa tehtävääni on kirittää yhtyeen solistit parhaisiin mahdolliseen suorituksiin – siis tyypit, jotka saavat nimensä lehteen”. Toki Laine on saanut myös oman nimensä lehtiin monta monituista kertaa yli viidenkymmenen ammattilaisvuotensa aikana. Hänhän on kuitenkin se useissa suomalaisissa ykkösyhtyeessä soittanut yli sadan levyn veteraani, josta jazzdiggarit puhuvat tuttavallisesti nyökkäillen vain etunimellä. Reiska Laine on pelkkä Reiska.

Reiska Laine Quintet ei ole silti mikä tahansa oma kokoonpano, sillä siinä soittavat hänen pitkän uransa keskeisimmät saksofonistit, aivan yhtä legendaariset Juhani “Junnu” Aaltonen ja Eero Koivistoinen. Laineen tavoin heidän vaiheisiinsa tiivistyy iso siivu suomalaisen modernin jazzin parasta menneisyyttä ja myös levytettyä historiaa – Laineen kanssa yhteenlaskettuna noin 160 vuotta.

Facebook: salojazz
Instagram: @salojazz

SaloJazz

SaloJazz ry:n toimintaan kuuluu syyskuun lopun SaloJazz Festival sekä ympärivuotinen SaloJazz Live -konserttisarja. SaloJazz ylläpitää ja kehittää jazzmusiikin konserttitarjontaa sekä koulutusta Salossa.

info@salojazz.fi
+358442305219
Y-tunnus: 25020403

Lue lisää

Tapahtumat


Tietosuojakäytäntö
Tekijänoikeudet 2024 SaloJazz