Pääsisältö

Antti Löt­jö­nen Quin­tet East

Musine, Horninkatu 17

12€ - 18€

Sis. toimitusmaksun. Liput myynnissä myös Bubblesissa, Horninkatu 17.

Niin maailmalla kuin kotimaassakin monissa liemissä keitetty kontrabasisti Antti Lötjönen tuo yhtyeensä Saloon uuden levynsä "Circus/Citadel" julkaisukiertueen merkeissä.

Miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa on aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla, mutta rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytää kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisee yhtyeen toisen levyn tammikuun 2023 kiertueen alla.

"Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikinmaailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien välisellekommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiininhimillisyyttä ja lämpöä. Ja sitä tämä aika kaipaa."

Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta, ja mm. Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on.

Antti Lötjönen, kontrabasso
Verneri Pohjola, trumpetti, taskutrumpetti
Mikko Innanen, baritoni-, altto- ja sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste, tenorisaksofoni
Joonas Riippa, rummut

"Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään."

- Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat

Kuva: Olli Suutela

Kiertueen tuotanto: Vapaat äänet

Yhteistyössä: Salon kaupunki, Taike ja MES

Facebook: salojazz
Instagram: @salojazz

SaloJazz

SaloJazz ry:n toimintaan kuuluu syyskuun lopun SaloJazz Festival sekä ympärivuotinen SaloJazz Live -konserttisarja. SaloJazz ylläpitää ja kehittää jazzmusiikin konserttitarjontaa sekä koulutusta Salossa.

info@salojazz.fi
+358442305219
Y-tunnus: 25020403

Lue lisää

Tapahtumat


Tietosuojakäytäntö
Tekijänoikeudet 2023 SaloJazz