Pääsisältö

Case Kä­mä­räi­nen ft. Se­ve­ri Pyy­sa­lo (FI/PL)

Ravintola Musine, Horninkatu 17

Alkaen 22,50€ / 18€

(+ palvelu- ja mahd. toimitusmaksu)

Osta liput
(avautuu uuteen välilehteen)

Pohjoinen mystiikka, tarttuvat melodiat sekä vapaa improvisaatio. Näistä elementeistä musiikkinsa ammentava Case Kämäräinen julkaisi kolmannen pitkäsoittonsa 7 paikkakunnan kiertueella syyskuun alussa.

Intuitio, joka johtaa meitä useimmiten niin arjessa kuin muissakin elämän päätöksissä on tälläkin albumilla toiminut punaisena lankana. Kämäräinen lähestyi uuden musiikin säveltämistä luottaen täysin intuitioonsa. Miltei jokaisen kappaleen tyyli ja rytminen runko sai alkunsa rumpu "grooveista", mitä hän oli improvisoidessaan nostanut ehdolle uutta levyä varten. Sävellystyössä Kämäräinen käytti brittiläistä 60-luvun vibrafoniaan, jonka soundiin hän on ihastunut. Näin ollen sävellyksien harmonia ja melodiat saivat alkusysäyksensä vibrafonilla soitetuista vapaan improvisaation tuotoksista, joita hän muokkasi sopiviksi rytmisiin ideoihinsa. Yhtyeen jäsenistön vahva vapaan improvisaation pohja kuljetti jälleen Kämäräisen säveltämään kappaleita, joissa kaikille on tilaa toteuttaa omaa visiotaan soittajana ja näin tuoda oma käden jälkensä Case Kämäräisen musiikkiin. Julkaisukiertueella mukana ollut vibrafonisti Severi Pyysalo pääsi osaltaan vierailullaan antamaan näkemyksensä Pohjoisesta mystiikasta.

"Sointiaihioiden harkittu työstö, vahva keskinäinen kommunikointi sekä maltti keskittyä oleelliseen saavat kuuntelijan antautumaan musiikin kannateltavaksi"

- Matti Komulainen Turun Sanomat.

Levyn kokonaisuudesta heijastuu vahvasti "Pohjoinen mystiikka". Levyllä sen voi kuulla slaavilaisista melankolisromanttisista melodioista sekä yhtyeen toteuttamista äänimaisemista. Kämäräinen kuvailee levyn nimessäkin olevaa Pohjoista mystiikkaa jollain tavoin nostalgiaksi. Muutettuaan kahden vuoden opiskelun jälkeen Kööpenhaminasta takaisin suomeen, hän näki kotimaansa aivan uusin silmin. Pelkästään metsässä kävely tai järvelle katseleminen, saatikka sitten talven ihmeelliset revontulet tai keskikesän yöttömät yöt, saivat hänet hiljaiseksi ja arvostamaan Suomen luonnon monimuotoisuutta ja kauneutta!

Severi Pyysalo, vibrafoni
Marek Konarski, saksofoni (PL)
Tuomo Uusitalo, piano
Antti Lötjönen, basso
Tomi Kämäräinen, rummut

Tarvitsemme suostumuksesi näyttääksemme tämän YouTube-soittimen.

YouTube saattaa kerätä henkilötietoja ja seurata katselukäyttäytymistäsi. Lataamme soittimen vain, jos hyväksyt evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöön heidän tietosuojakäytännössään kuvatulla tavalla.

Tarvitsemme suostumuksesi näyttääksemme tämän Spotify-soittimen.

Spotify saattaa kerätä henkilötietoja ja seurata kuuntelukäyttäytymistäsi. Lataamme soittimen vain, jos hyväksyt evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käyttöön heidän tietosuojakäytännössään kuvatulla tavalla.

Facebook: salojazz
Instagram: @salojazz

SaloJazz

SaloJazz ry:n toimintaan kuuluu syyskuun lopun SaloJazz Festival sekä ympärivuotinen SaloJazz Live -konserttisarja. SaloJazz ylläpitää ja kehittää jazzmusiikin konserttitarjontaa sekä koulutusta Salossa.

info@salojazz.fi
+358442305219
Y-tunnus: 25020403

Lue lisää

Tapahtumat


Tietosuojakäytäntö
Tekijänoikeudet 2023 SaloJazz